contact: info@swepas.se

Brandskyddsfärg.

Brandskyddsfärg

Vi distribuerar Jotuns brandskyddsprodukter som kännetecknas av tunnfilmsbeläggningar med svällande egenskaper för att skydda stålkonstruktioner i händelse av brand, fin finish som attraherar både beställare och arkitekter.

Steelmaster serien omfattar både vatten- och lösningsmedelsburna produkter.

Brandskyddet klarar påfrestningar från 30 minuter upp till 180 minuter.

Gemensamt för alla Steelmaster produkter är att de användarvänliga samt certifierade och CE-godkända för att möta upp gällande standarder i Sverige och Europa.

Kontakta oss för alla typer av brandskyddsprojekt.

Det är mycket viktigt att tidigt i projektfasen få fram så mycket information om vilka kritiska ståltemperaturer/lastutnyttjandegrader som gäller för konstruktionen.

Jotun har ett world wide team som endast fokuserar på beräkningar/mängdåtgång för brandskyddsprojekt så det är viktigt att konstruktionsritningar är med från början för att ni ska lyckas med era projekt. Uträkningarna tar vi hand om.

brandskyddsmålning

Viktigt att tänka på vid brandskyddsmålning är även:

  • Produktkompabilitet
  • Torktider
  • Leveranstider av målade objekt
  • Utrustning

Observera att brandskyddsbeläggningen inte är en färg utan ett brandskydd som med egenskaper att vid eventuell brand kunna svälla upp till 3cm-8cm utanpå stålet. Allt som nämnts ovan är så viktigt för att se till att få ut människor och egendom ut ur lokaler inom den tiden som är satt för objektet-alltså R30 upp till R180.

Back to Top